miercuri, 2 noiembrie 2011

Despre cauciucurile de iarnă

Isteria a cuprins România. 1 noiembrie termen limită pentru cauciucurile de iarnă.
În primul rând aș vrea să lămuresc câte ceva. Corectați-mă dacă greșesc. 1 noiembrie este data de la care intră legea în vigoare, nu începând cu această dată dacă nu ai cauciucurile inscripționate cu M(ud) și S(now) o iei pe amenda cea mare. De acum incolo, oricând e polei sau zăpadă pe drum trebuie sa ai cauciucuri de iarnă, chiar daca e 15 iulie. Asta e ideea cu legea, să te oblige să fii dotat corespunzător. Ca idee, am citit undeva că cele de iarnă sunt mai eficiente la frânare doar cu 5% decât cele de vară. Nu e mare șmecherie, dar intr-o situație de viață și de moarte ar putea face diferența.
În al doilea rând în ceea ce privește cauciucurile all season, nu sunt acceptate de cei de la RAR pentru a fi utilizate pe drumurile acoperite cu  polei sau zăpadă  decât dacă sunt inscripționate  cu M și S. Iar vulcanizările care pun abțibilduri cu M și S sunt pasibile de pedepse penale. Nu știu ce se întâmplă cu șoferii ce aleg această variantă, nu mă interesează, eu nu o aleg.
În încheiere, aștept propuneri cu locuri de unde pot cumpăra cauciucuri de iarnă noi de mici dimensiuni. În urmă cu câteva zile dispăruseră de pe fața magazinelor și vulcanizărilor. Mai există speranță, sunt convins.
Drum bun dotați cu cauciucuri de iarnă inscripționate cu Noroi și Zăpadă, dar în engleză.

2 comentarii:

  1. http://anvelopejantepromotii.ro/produse.php?cat=turisme

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai gasiti informatii despre cauciucurile de iarna si pe blog.zvz.ro...

    Drum bun!

    RăspundețiȘtergere